جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳  |  Friday, 29 March 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۷۶۱۶
تاریخ انتشار : ۱۸ : ۱۱ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۶
بیست و هفتمین «تولد ماه» به مناسبت زادروز فرهاد آئیش در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون دیباچه، بیست و هفتمین «تولد ماه» به مناسبت زادروز فرهاد آئیش بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.

در اين مراسم هنرمندانی چون مائده طهماسبی، همایون ارشادی، علی نصیریان، محمود صلاحی، حمیدرضا نعیمی ، اکبر عالمی، شبنم فرشادجو، گوهر خيرانديش و ... حضور داشتند.

در آغاز، محمدزاده مجری مراسم، ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: برای بیست و هفتمین بار این توفیق نصیب من شد که زیر سقفی نفس بکشم که هنرمندان بسیاری در آن حضور دارند. تولد ماه ، یک رسم قدیمی است که کنداکتوری ندارد؛ تنها یک مهمانی است و در آن، لبخند و شادی جريان ماست.

فرهاد آئیش شمع 65 سالگی خود را  در کنار بزرگ آقا فوت کرد.

سپس مدیر مركز هنرهای نمایشی شهرداری تهران گفت: هنرمندان سهم زیادی در عرصه فرهنگ و هنر كشور دارند و ما برای تجلیل از این عزیزان اقدام كرده‌ايم. فرهاد آئیش آنقدر زلال، بزرگوار و شریف است که نمی‌توان درباره او توصيف ديگری به كار برد. گاهی اوقات حرف زدن و نوشتن از برخی سخت است. نمی‌دانم از چه واژه‌ای برای توصیف فرهاد آئیش استفاده کنم. بیش از بیست سال است كه او را می‌شناسم و با او احساس نزدیکی می‌کنم. فرهاد آئیش چند خصلت خوب دارد که یکی از آنها، دل صاف و پاک است. گاهی اوقات مثل جوان پاک و معصوم با مسائل برخورد می‌کند؛ در صورتی که عقل صد ساله دارد. او بازیگری است که شبیه هیچ‌کس بازی نمی‌کند و در کارهایش به موضوعات انسانی توجه بسیار دارد.

 سپس همایون ارشادی، خطاب به فرهاد آئيش و همسرش (مائده طهماسبی) گفت: شما دو نفر «رومئو و ژولیت» سینمای ایران هستید. من همکاری‌هایم با شما را هیچ وقت فراموش نمی کنم و افتخار می‌کنم که با شما دوستی دارم. از طرف خودم و مصطفی زمانی تولد شما را تبریک می گویم.

 شبنم فرشادجو هم در اين مراسم بيان كرد: خیلی خوشحالم که با فرهاد آئیش کار می‌کنم. از فرهاد آئیش خواهش می‌کنم همیشه در عرصه تئاتر و سينمای ايران بماند. تولدت مبارک عمو فرهاد!

بعد از آن، حمیدرضا نعیمی كارگردان تئاتر بر صحنه رفت و گفت: من خیلی خوشبختم! فرهاد آئیش از زمانی كه به ایران آمد، تنها با چند کارگردان کار کرد، آن هم یک بار. ولی من تا به حال دوبار با او کار کرده‌ام و بسیار خوشحال می‌شوم که این همکاری‌ها ادامه داشته ام.

وی تصريح كرد: فرهاد آئیش مرد روزهای سخت است. درباره فرهاد آئیش صحبت کردن سخت است. او روح اهورایی دارد و گذشت از خصلت‌های بارز اوست. همه کسانی که در سرنوشت هنری او تاثیرگذار بودند، هرگز از ذهن او خارج نمی‌شود.

اکبر عالمی كارگردان و مستندساز سينمای ايران، هم بر صحنه رفت و اظهار کرد: فرهاد آئیش یک سرمایه در عرصه بازیگری است. با جدیت کامل در آمریکا تحصیل کرد و بعد به ایران برگشت. نقش‌های گوناگونی را بازی کرد که هیچ‌کدام تکراری نبود. بازی کردن در تئاتر و سینما بسیار سخت است و بسیار با هم تفاوت دارد. در سینما احساس قطع می‌شود و فرد باید تداوم در بازی را به نتیجه برساند؛ ولی در تئاتر اینطور نیست و هنرمند نفس مخاطب را حس می‌کند. با نفس تماشاگر بازیگر تئاتر شکوفا می شود و جان می‌گیرد. میراث فرهنگی ما تنها «گنبد سلطانیه» و «تخت جمشید» نیست؛ میراث فرهنگی عمیق ما شخصیت‌های فرهنگی هستند که در جامعه حضور دارند . بازیگری کار آسانی نیست. من جلوی فرهاد آئیش زانو می‌زنم و می‌گویم که به راستی شما میراث فرهنگی ما هستید.

سپس مائده طهماسبی همسر فرهاد آئیش گفت: اينكه برخی فكر می كنند بازيگران خجالتی نيستند، اشتباه است؛ حداقل درباره فرهاد آئيش. او بسيار خجالتی است و امروز هم با کلک او را به اینجا آوردیم. فرهاد انسان جذاب و عجیبی است. در بیست سال اخیر کارهای متفاوت و نقش های زیادی را بازی کرد که از او دور بودند. او وقتی وارد نقش می‌شود، با نقش انس می گیرد.

بعد از آن، علی نصیریان بر صحنه رفت و گفت: من ابتدا از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بابت این تولدها تشکر می‌کنم. فرهاد آئيش استحقاق این مراسم را دارد. من از آشنایی با فرهاد خوشحال و خوشوقتم. این آشنایی برای من مطلوب بود؛ چرا که بخش بسیار بزرگ و شیرین کار من در خارج از کشور با فرهاد آئیش گذشت. من زمان خوبی با فرهاد آشنا شدم. فرهاد آدم خلاقی است و ذهن تصویری و بافنده خوبی دارد. زندگی هنری او بی حاشیه و سالم است و تنها به کارهای خلاق خودش اهمیت می دهد.

سپس گوهر خیراندیش گفت: وقتی فرهاد آئيش از آمریکا به ایران می‌آید ، مائده در کنار او زندگی را ساخت و ما باید از او بابت حريم امنی که برای فرهاد آئيش فراهم کرده است، تشکر کنيم. ما باید قدر این دردانه‌های فرهنگ و هنر را بدانیم. فرهاد آشپز خوبی هم هست. خیلی سالم زندگی می کند و به سلامت، طبیعت، حیوانات و علی الخصوص انسان‌ها عشق می ورزد.

سپس محمود صلاحی رئيس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بر صحنه رفت و تصریح کرد: هنرمند در درون خودش هم علم دارد و هم هنر و فرهاد آئیش هنرمندی زلال و بزرگ است.

فرهاد آئیش هم در اين مراسم گفت: من نمی‌توانم خودم را قضاوت کنم و از این توصیفات تعجب می‌کنم. از یکایک هنرمندان تشکر می کنم که درباره من سخنی گفتند. هیچ چیزی به اندازه دوست و فامیل برای من ارزش ندارد. هنر را نمی توان از زندگی جدا کرد و هنر یک راه برای شناخت آدمی است. من فقط از طریق کار خودم را می شناسم.

وی افزود: کسانی که با من زندگی می کنند را خیلی دوست دارم و موهبت خداوند برای من هستند. من از علی نصیریان تشکر می کنم که دست مرا در زندگی گرفت.

در ادامه مراسم نیز فرهاد آئیش در کنار دوستان خود شمع 65 سالگی خود را فوت کرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
صحبت‌های احساسی مارال بنی آدم، در گفتگو با ویژه برنامه «مدیا»

پروین اعتصامی، قبل از اینکه یک شاعر و ادیب باشد، یک انسان بوده است!

۱۵:۱۸  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با سعید الهی تهیه کننده فیلم‌های سینمایی میرو و قویدل

مطمئنم شهید آوینی اگر زنده بود، به مستند «قویدل» جایزه می‌داد / باید باور کنیم که در اتاق شیشه‌ای زندگی می‌کنیم

۱۳:۱۱  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گلر تیم ملی هندبال در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

مربیان خارجی تاثیر مثبتی بر روی تیم ملی داشتند/ وقتی توپ گل نمی‌شود، مقصر مربی نیست

۱۱:۳۸  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در گفتگو با دیباچه:

انجمن موسیقی فعالی در استان تهران نداریم/ موسیقی نسبت به تئاتر و هنرهای تجسمی مظلوم‌تر است

۱۱:۱۷  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با «خسرو احمدی» که دهه شصتی‌ها او را به نام «دولنگ» می‌شناسند

متاسفانه تلویزیون برای کودکان امروزی هیچ برنامه خوبی ندارد!

۱۳:۰۷  -  ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
صحبت‌های انتقادی حسین عابدینی بازیگر سریال « بچه های مدرسه همت » علیه «مهران رجبی»

«مهران رجبی» کنترات برداشته، نباید فقط پولو ببینه و با کله شیرجه بزنه؛ بازیگری را با بیزینس اشتباه گرفته!

۱۶:۵۳  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور با دیباچه مطرح کرد؛

هدف اصلی جشنواره ی « رای ملت » تببین گری و جهاد تبیین است/ پای جشنواره "رای ملت" به انتخابات ریاست جمهوری کشیده می‌شود!

۱۳:۰۸  -  ۱۰ اسفند ۱۴۰۲